Днес във фоайето на централен корпус на Русенския университет Ангел Кънчев,

...
Днес във фоайето на централен корпус на Русенския университет Ангел Кънчев,
Коментари Харесай

Учредяват фонд за подкрепа на студенти с увреждания в Русенския университет


Днес във фоайето на централен корпус на Русенския университет „ Ангел Кънчев ”, студентите с увреждания ще получат коледни дарове от своите сътрудници от компетентност " Социални действия “. Средствата за дарове са финансирани от дарения, получени на Коледния базар " Направи специфична Коледата за другар ", който се организира от 12 до 14 декември във висшето учебно заведение, оповестява " Дарик ".

Базарът бе иницииран от студентите от 4 курс, компетентност " Социални действия “, от Факултет " Бизнес и мениджмънт " в границите на образованието по дисциплината „ Разработване и ръководство на планове в обществената сфера “ с учител доцент доктор Даниела Йорданова. 

Изделията бяха направени и дарени от студенти и организации, подкрепящи самодейността. Останалите от базара произведения ще бъдат дарени на съдружие „ Дете и пространство “, които работят с деца с увреждания. Ще бъде основан фонд за поддръжка на студенти с увреждания в Русенския университет.

Събитието се провежда под егидата на ректора - учен Христо Белоев, взаимно с клуб „ Различни и равни “, управителен от проф. Юлия Дончева и с общителното подпомагане и финансиране от Студентския съвет при Русенския университет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР